רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים

תוכן עניינים

ניתוחים פלסטיים הם הליכים כירורגיים שמוגדרים כניתוחים "לא חיוניים", אך גם הם לא חפים מסכנות, תקלות ומקרים שניתן להגדיר באופן מובהק, כרשלנות רפואית. מהם הנזקים שיכולים להיגרם מניתוח פלסטי כושל ולמה צריך עורך דין רשלנות רפואית מומחה בהגשת תביעה כזו? כל המידע במאמר הבא.

ניתוחים פלסטיים או קוסמטיים, הם לרוב ניתוחי בחירה, הנקראים בהגדרתם הרפואית "ניתוחים אלקטיביים". למעט מקרים חריגים שבהם יש צורך ממשי בניתוח פלסטי, אם בכדי לתקן נזקים של פציעה או כווייה, לשחזר שד לאחר כריתה או להסוות מום מולד, המטרה העיקרית של הניתוחים הפלסטיים היא שיפור המראה החיצוני, הצערת העור ושיפור רמת האסתטיקה של המנותח.

בין הטיפולים הקוסמטיים הנפוצים כיום ניתן למנות ניתוחים להגדלת החזה, ניתוחי אף, ניתוחים למתיחת עור הפנים, הצוואר, הבטן, הירכיים והזרועות וניתוחים להרמת העפעפיים, לצד שאיבות שומן, הסרת עודפי עור, מילויי שפתיים, עיצוב עצמות לחיים וסנטר, הזרקות בוטוקס ועוד. 

מכיוון שהניתוחים הפלסטיים אינם נחשבים לטיפולים הכרחיים לבריאות או מצילי חיים, רשלנות רפואית בניתוח שכזה מובילה לאכזבה גדולה, על אחת כמה וכמה כשהמנותח נותר עם נזק בריאותי בלתי הפיך, מדובר במכה קשה למטופל, גם ברמה הפיזית וגם ברמה הנפשית.

מהי רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים?

חלק מהניתוחים הפלסטיים שעניינם מגיע לבתי המשפט כתיקי רשלנות רפואית, הם כאלה שבוצעו על ידי מטפל או מנתח לא מוסמך, או מנתח חסר ניסיון באותו תחום טיפולי.

תביעת רשלנות רפואית בהליך כירורגי בכלל, יכולה להתמקד בתפקוד לקוי או בהפרת חובת הזהירות מצד הצוות הרפואי במהלך הניתוח, לפניו או אחריו.

התיק עשוי להתמקד גם בתחקור רפואי רשלני של המנותח בטרם הניתוח, אי ביצוע בדיקות מקדימות מספקות והתעלמות מבעיות רפואיות או פיזיות שמהן סובל המנותח, במידה ונגרם כתוצאה מכך נזק למטופל.

בנוסף, ניתן לטעון כנגד הרופא, בניתוח פלסטי בפרט וניתוח רפואי בכלל, שלא מסר למטופל את כל המידע הרלוונטי באשר לסיכונים הכרוכים בניתוח, תופעות הלוואי, תקופת ההחלמה וחלופות אפשריות, ולא החתים את המנותח על טופס "הסכמה מדעת" לטיפול.

רשלנות רפואית בניתוח, עלולה להסתיים בתקלות כמו טעות במינון חומר ההרדמה, ביצוע פעולות שאינן תואמות את מצבו הרפואי של המנותח, פגיעה באיברים אחרים ואפילו ניתוח של האיבר הלא נכון או השארת עצם זר בגוף המטופל.

רשלנות רפואית יכולה להתרחש גם בתקופת המעקב וההחלמה שלאחר הניתוח. המטופל יכול לטעון שנגרם לו נזק, מכיוון שהרופא לא ביצע את המעקב בצורה ראויה, לא אבחן הידרדרות במצב או לא גילה סיבוך כלשהו שנוצר.

טענות נוספות כנגד הרופא יכולות להיות, בגין העובדה שלא יידע את המנותח לגבי תרופות ומשככי כאבים הנחוצים לו, או לחילופין, במידה והרופא רשם למטופל תרופה שגרמה לו לתגובה אלרגית או לנזק אחר.

 

מקרים נפוצים של תביעות רשלנות בניתוחים פלסטיים וקוסמטיים

כשמדברים על ניתוח פלסטי שכשל, הנזקים האפשריים יכולים להיות הן במישור האסתטי והן במישור הבריאותי. תביעות רשלנות רפואית בניתוח פלסטי, מוגשות בנוגע לכל סוגי הניתוחים הקיימים כיום. ניתוחי אף, ניתוחי הגדלת או הקטנת חזה, מתיחות עור וכדומה, התביעות עוסקות לרוב ברשלנות בביצוע ההליך עצמו או במקרים של הנחיות לא מספקות לתקופת ההחלמה וכישלון לזהות זיהומים שיכולים אף להגיע למצב של נמק, המחייבים טיפולי מיידי.

רשלנות בהגדלת חזה, לדוגמה, יכולה לגרום לנזקים כמו: התבקעות של שתלים בתוך הגוף, פריצת שתלים מבעד לחתכים שלא נתפרו היטב, כשהתוצאה היא שדיים מעוותים וסיכון בריאותי. עיוותים אסתטיים עלולים להיווצר גם בעקבות שאיבת שומן לא מוצלחת, או כזו שנעשתה בידי רופא שאינו מיומן.

מקרים נפוצים נוספים ברשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים, נוגעים להבטחות שווא לגבי התוצאות או לחץ שהופעל מצד הרופא על המטופל להגיע לידי החלטה זריזה ולגשת לטיפול, ללא מתן שהות לבחון ולשקול אותה ואת השלכותיה.

סיבוכים נפוצים בניתוחים פלסטיים

כמו בהליכים כירורגיים אחרים, גם בניתוחים פלסטיים וטיפולים אסתטיים בכלל, דברים עלולים להשתבש ולכן חשוב להקפיד לבחור באנשי מקצוע מוכרים ומנוסים. סיבוכים נפוצים בניתוחים בכלל, הם זיהומים ודימומים פנימיים.

בעיה נוספת בטיפולים אסתטיים, שיכולה להסתיים בתביעות רשלנות, נוגעת לעובדה שחלקם מבוצעים במרפאות פרטיות, בהן לא קיים הציוד המתאים ואין אפשרות לתת מענה לסיבוכים שמתעוררים במהלך הטיפול.

נזק נפשי

מצוקה נפשית, דיכאון או תסמיני פוסט טראומה, הם תוצרי לוואי בלתי נמנעים, בכל מקרה שבו נגרם למטופל נזק כתוצאה מהליך אסתטי שאמור היה לסייע ולשפר, בין אם הסיבה לו הייתה רשלנות רפואית ובין אם לא. כשמדובר בתוצאות לא מוצלחות של ניתוח פלסטי, הנזק נחשף לעיני כול, פוגע במראה החיצוני, בתדמית של אותו אדם בעיני הסביבה ולפעמים גם ביכולת התפקוד, במקרים כאלו המצוקה הנפשית, עלולה להיות חמורה שבעתיים.

נזק נפשי הוא עילה נוספת לתביעת רשלנות רפואית בניתוח פלסטי, במידה שהיא נתמכת על ידי חוות הדעת המקצועיות של התביעה. 

התיישנות על רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים

על מקרי רשלנות רפואית בכלל, חלה התיישנות כעבור שבע שנים, כך גם במקרי רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים. אם עברתם ניתוח פלסטי שכשל ומתעוררת בכם השאלה האם הסיבה לנזק שנגרם לכם הייתה רשלנות רפואית, כדאי לאסוף ראיות ולפעול בהקדם, כדי להגביר את סיכויי ההצלחה של תיק התביעה נגד המנתח. 

באיזה שלב מומלץ לפנות לעורך דין רשלנות רפואית?

לאחר איסוף המסמכים הרפואיים ושאר הראיות שניתן להשיג, יש לפנות לעורך דין רשלנות רפואית מומחה שמכיר את התחום על בוריו. עורך דין שהוא בעל ניסיון וידע בתחום, יוכל להמציא את חוות הדעת המקצועיות ביותר, שיוכיחו ויגבו את טענותיכם בבית המשפט וכן ייצג אתכם לכל אורך ההליך המשפטי. 

תהליך הגשת התביעה

תהליך הגשת תביעת רשלנות רפואית בניתוח פלסטי מתחיל בפנייה לעורך דין העוסק ברשלנות רפואית ובפגישה ראשונית, עם המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. עורך הדין יבחן את פרטי המקרה ויחליט האם יש סיכוי להוכיח קשר סיבתי בין מהלכים שביצע או לא ביצע הרופא, לבין נזק שנגרם למנותח. כלומר, האם ניתן להוכיח רשלנות רפואית.

עורך הדין יוכל להמציא מסמכים רפואיים נוספים במקרה הצורך. לאחר מכן יעביר את התיק לעיונם של מומחים בתחום הרפואה הפלסטית, למתן חוות דעת מקצועיות, שבלעדיהן לא ניתן להגיש תביעה שכזאת.

לאחר הגשת כתב התביעה, יגישו הנתבעים כתב הגנה וימציאו לבית המשפט חוות דעת מקצועיות נגדיות. בית המשפט יכריע לטובת מי מהצדדים, או שיוחלט על הסכם פשרה.  

קבלת הפיצויים

פגיעות מניתוחים פלסטיים כושלים, יכולות להתבטא בצלקות בולטות, בפגיעות עצביות, בנזק לאיברים שונים, בתגובות אלרגיות, דימומים ושטפי דם, פקקת ורידים, תסחיף ריאתי, נמק ואפילו מוות. במקרה של ניתוח אף כושל, יכולים להיווצר גם קשיי נשימה.

גם במקרה של נזקים שנגרמו כתוצאה מניתוחים פלסטיים, כמו במקרי רשלנות רפואית אחרים, גובה כספי הפיצויים יחושב על פי "ראשי נזק", כמו עלויות של טיפולים ותרופות הנדרשים למטופל בעקבות הפגיעה. במקרה של פגיעות אסתטיות, ניתן לדבר על נזקים כמו פגיעה ביכולת ההשתכרות, כאב, סבל, פגיעה חברתית ועוד.

עלויות התביעה

לכל הגשת תביעה לבית המשפט יש עלויות, בעוד שקבלת הפיצויים, אינה מובטחת. העלויות המשניות הן של איסוף המסמכים ותשלום אגרת התביעה לבית המשפט (800-1,800 שקלים לפי סוג הערכאה). ההוצאה המרכזית נעה בין  6,000-20,000 שקלים, עבור חוות הדעת המקצועיות של המומחים.

בנוסף, במידה שבית המשפט פסק לטובת התובע פיצויים, עליו לשלם את שכר טרחת עורך הדין שייצג אותו בתיק, המחושב על פי כ- 25%-30% מסכום הפיצויים.

משרד עו"ד ענבל ששי ושות': המומחים לרשלנות רפואית

אם נתקלתם ברשלנות רפואית, הגעתם למקום הנכון. משרד עורכי הדין AS – ענבל אפללו ששי בעפולה, צבר ניסיון רב שנים ומוניטין גבוה בתחום. הצוות המקצועי ישמח לסייע לכם על הצד הטוב ביותר, ולהוביל אתכם בנאמנות, כנות, אוזן קשבת ומקצוענות חסרת פשרות להצלחת התביעה וקבלת הפיצויים בגין נזקי הרשלנות. צרו עימנו קשר לייעוץ ראשוני – 04-8331212, אנחנו כאן בשבילכם.

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

רשלנות רפואית בניתוח
רשלנות רפואית בניתוח

רשלנות רפואית בניתוח תוכן עניינים בכל ניתוח קיימים סיכונים ותופעות לוואי. כמו בכל הליך רפואי אחר,  גם בניתוח, עלולות לקרות תקלות. נזק שנגרם למנותח כתוצאה

למאמר המלא »