דיני משפחה

תוכן עניינים

דיני משפחה הוא נושא נרחב, הכולל בתוכו בין היתר גם את נושא הסכסוכים במשפחה, אשר קורים לא מעט, בעיקר לבני משפחה שחיים ביחד או מחזיקים בעסק או רכוש משותף. סכסוכים משפחתיים שיש להם היבטים משפטיים, הם תחום עיסוקו של עורך דין לענייני משפחה. אז מהם דיני משפחה ועל אילו מקרים הם חלים? כל התשובות במאמר הבא.

עורכי דין לענייני משפחה בישראל, עסוקים בתקופתנו יותר מאשר בעבר. זה קורה מכיוון שיותר ויותר זוגות בוחרים או נאלצים בעל כורחם להינשא בנישואים אזרחיים, או בעקבות העובדה שזוגות רבים מעוניינים לחתום ביניהם על הסכם ממון טרם הנישואין כדי למנוע סכסוכים בהמשך.

זוגות רבים יותר כיום, בעיקר בפרק ב', מעדיפים שלא להינשא ברבנות ולהתקשר זה לזו בהסכם של "ידועים בציבור". כידוע, חלק לא קטן מהזוגות בישראל, גם מתגרש, ונזקק לסיוע משפטי בנושאי משמורות וחלוקת רכוש.    

מהם דיני משפחה ועל אילו מקרים הם חלים?

דיני משפחה מתייחסים לקשת רחבה של אירועים בעלי היבט משפטי, שיכולים להתרחש בין אנשים הקשורים זה לזה בקשר משפחתי. ניתן לסווג את התחום הרחב של דיני משפחה לתחומי משנה:

  • זוגיות – החלק הגדול של המקרים הכלולים בדיני משפחה, עוסקים בזוגיות ומעמד אישי. דהיינו הסדרים משפטיים במערכת יחסים זוגית על כל שלביה השונים, כגון: הסכמי ממון בין בני זוג בטרם באו בברית הנישואין, הסכם זוגיות בין "ידועים בציבור" ונישואים אזרחיים. חלק גדול עוד יותר, נוטלים הסכמי הגירושין וכל הכרוך בהם. מדובר בסדרת הסכמים כמו משמורת והסדרי ראייה על הילדים, תשלומי המזונות, חלוקת הכספים, הבית והרכוש המשותף ובמקרים של אלימות במשפחה, גם הוצאת צו הרחקה נגד הצד התוקפן.

 

  • ילדים – דיני משפחה עוסקים גם בנושאי פוריות וילדים. כל הנוגע באימוץ ילדים, מקרים של גניבת זרע, הסכמי הורות משותפת ללא מגורים משותפים, משמורת משותפת, תביעות אבהות או אימהות, גיור ילדים שאומצו בחו"ל, מינוי אפוטרופוס לקטין ללא הורים, חטיפת ילדים על ידי אחד ההורים למדינה אחרת ועוד.  

 

  • מוות במשפחה – עורך דין משפחה הוא הכתובת שלכם גם לעריכת צוואות, לחלוקת ירושות, לערעור על צוואות וליישוב חילוקי דעות בין יורשים.  

 

  • סכסוכים משפחתיים – מריבות וסכסוכים בין בני משפחה, אם אלה אחים או הורים וילדיהם, גם הם מגיעים לבתי המשפט לענייני משפחה. סכסוכים כאלה נוגעים במקרים חריגים, גם לתחום הפלילי, וניתן לראות בין בני משפחה עברות של הונאה, של גניבת כספים, זיופים ואלימות.

בית המשפט לענייני משפחה

סכסוכים משפחתיים, בשל ייחודם, לא מובאים לבתי המשפט האזרחיים אלא לערכאה נפרדת משלהם, בית המשפט לענייני משפחה, שהוקם לצורך זה בישראל, בשנת 1995.

בבית המשפט לענייני משפחה, נדונות תביעות גירושין וכל מה שכרוך בהן, כמו החלטה לגבי משמורת על הילדים המשותפים והסדרי הראייה, קביעת תעריף תשלומי המזונות שמשלם הבעל לאישה ולילדים, חלוקת הבית והרכוש המשותף של בני הזוג, תביעות אבהות ואימהות, מקרים של אלימות במשפחה, נישואים אזרחיים, הסכמים בין ידועים בציבור, בקשות לאפוטרופסות ועוד.   

בית המשפט לענייני משפחה, אינו כפוף לסדרי הראיות הנהוגים בבתי המשפט האזרחיים ויש לו סמכות לפעול בדרכים יצירתיות וגמישות יותר, לישוב הסכסוכים המשפחתיים.  

בית הדין הרבני

לבית הדין הרבני לבני הדת היהודית, ובתי הדין הדתיים האחרים לבני הדתות האחרות, יש סמכות מקבילה לזו של בית המשפט לענייני משפחה, בתחום דיני המשפחה.

בית הדין הרבני מחזיק סמכות מיוחדת ובלעדית לתת את החותמת הסופית לגירושין ולקיים את טקס הגט בין בני זוג, גם אם הדיון בתיק התקיים בבית המשפט לענייני משפחה.

ההקבלה בין בית הדין הרבני לבית המשפט לענייני משפחה, יוצרת לא פעם מצבים של "מרוץ סמכויות", כאשר אחד מבני הזוג, הגבר ברוב המקרים, ממהר בעצת עורך דינו, לפתוח את תיק הגירושין בבית הדין הרבני, הידוע בנטייתו המסורתית, להעדיף את טובתו של הגבר.

מתי מומלץ לפנות לעורך דין לענייני משפחה?

סכסוכים במשפחה הם מטבע הדברים מורכבים, רוויי יצרים ורגשות וכרוכים לא פעם במשבר נפשי וחברתי. מסיבה זו, כדי ליישב את הסכסוכים והמחלוקות הללו, אם בהסכם פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט או בתוכו, יש צורך לפנות בהקדם האפשרי לעורך דין מיומן ובעל ניסיון בתחום דיני המשפחה.  

עורך דין לענייני משפחה שהוא בעל ניסיון ובקיא בכל הזכויות, הפסיקות וההסכמים הרלוונטיים, יכול להוביל אתכם בדרך הבטוחה לקראת פתרון הסכסוך המשפחתי, גירושין או מחלוקת על ירושה, או במקרים המשמחים יותר, לחתימת הסכמים שלפני יציאה לדרך משותפת.

הניסיון והידע של עורך הדין, הכרחיים להבטחת התוצאות המיטביות של ההליך המשפטי. יש לזכור שתוצאותיהן של ההחלטות שאנחנו לוקחים בהליך משפטי כזה, עלולות להיות בלתי הפיכות ובעלות השלכות משמעותיות על המשך החיים ואיכותם. חשוב משום כך, לקחת החלטות כאלה בצורה השקולה והאחראית ביותר ובכפוף לייעוץ מקצועי מהימן.

למה חשוב לבחור בעו"ד המנוסה בדיני משפחה?

כבר בפגישת הייעוץ הראשונית עם עורך הדין, לאחר הצגת פרטי המקרה ומסמכים הקשורים בו, תוכלו לקבל מושג על ההליך המשפטי הצפוי וכל הכרוך בו. ליווי על ידי עורך דין משפחה מנוסה, יבטיח לכם מידע מלא על זכויותיכם, ייעוץ וייצוג משפטי בכל שלב של ההליך ותוצאות טובות, בזמן הקצר ביותר. 

בשונה מתביעות אחרות בתחום האזרחי המוגשות לבתי המשפט, תביעות בנושאי דיני משפחה אינן עוסקות בדרך כלל בהפרה של חוזים כתובים, מאחר שמרבית ההסכמות בתוך המשפחה, ניתנות בעל פה, תוך אמון הדדי.

מעבר לכך, תחום היחסים במשפחה הוא מטבע הדברים עדין, מלווה ברגישויות רבות ומערב, לא פעם, מערכות יחסים מורכבות, התחשבנויות ומשקעים ארוכי שנים ולכן עורך דין בעל ניסיון בתחום דיני המשפחה, ידע כיצד לתקשר עם הלקוח בצורה הנכונה, ליצור את האמון הנדרש במיוחד במקרים כאלה ולספק הכלה ותמיכה לאורך התהליך.

במשרד עורכי הדין AS Law בעפולה, תוכלו למצוא צוות משפטי מנוסה ומיומן בתחום דיני המשפחה, שיעניק לכם ליווי מקצועי אישי, לצד יחס אנושי ורגיש ותמיכה והקשבה לכל אורך הדרך.   

העלויות של ייעוץ משפטי בדיני משפחה

כמו לכל הליך משפטי, גם לתביעות משפטיות בדיני משפחה יש עלויות כלכליות. תעריפי הליווי והייעוץ המשפטי בענייני משפחה משתנות בכפוף לטיב למקרה ולמורכבותו ובהתאם לתעריפים שגובה כל עורך דין, בהסתמך על המוניטין והניסיון שצבר.

הסכום הכולל של ניהול של הליך משפטי בדיני משפחה, יכול להגיע לעלויות של 25.000-130,000 שקלים. על שעת ייעוץ עם עורך דין משפחה, תשלמו 300-500 שקלים. עלותה של פגישת ייעוץ משפטי שאינה מותנית בזמן, הוא 500-1,5חה.יל אתכם בדרך הלא קלה הזאת של פתרון סכסוכים 00 שקלים, וניהול תביעה בודדת תעלה לכם בסביבות  8,000-30,000 שקלים.

עלות עריכת הסכם ממון בין בני זוג, נעה בין 8,000-20,000 שקלים, טווח מחירים זהה תקף גם לעריכת הסכם גירושין.

כמו כן, עלות עריכת צוואה היא 2,200-3,000 שקלים. בקשה לצו קיום צוואה או ירושה, תעלה לכם בין 2,500-3,500 שקלים.

בנוסף לשכר הטרחה לעורך הדין משפחה, יש לשלם במהלך ההליך המשפטי אגרות בסכומים שונים לבית המשפט לענייני משפחה. תביעה בנושא מזונות, למשל, מחייבת באגרה של 234 שקלים.

האגרה על בקשה לתיקון וביטול צווי ירושה עומדת על 980 שקלים, כתיבת צוואה מול שופט, 505 שקלים, בקשה למינוי מנהל עיזבון 980 שקלים, בקשת ערעור על החלטת רשם מחייבת באגרה בסך 505 שקלים.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

חוזה מכירת דירה

תוכן עניינים חוזה מכירת דירה הינו חוזה הקובע את זכויות הרוכשים והמוכרים נכס, חוזה זה מעגן את צרכיהם של שני הצדדים בעסקה במסגרת עסקת המכר.

לכתבה המלאה »
סכסוכי שכנים

תוכן עניינים סכסוך שכנים בישראל זה נושא שכיח מאוד, במקרים חריגים שכנים מגיעים לאלימות ועבירות פליליות אחד כנגד השני בגלל העובדה כי הם לא מצאו

לכתבה המלאה »